Een op de vier begrafenissen vertraagd door een toename van het aantal sterfgevallen door het coronavirus

Een op de vier begrafenissen vertraagd door een toename van het aantal sterfgevallen door het coronavirus

Brandende kaars in mortuarium begrafenis dood

Uitvaartverzorgers hebben moeite om het hoge aantal doden in december bij te houden, mede veroorzaakt door de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus in het najaar.

De grootste begrafenisondernemer van het land, Dela, zei dat ongeveer een op de vier begrafenissen niet binnen de wettelijke limiet van zes dagen kon worden geregeld vanwege problemen met het coronavirus.

Naast de grote vraag naar crematoria en kapellen, lopen begrafenissen vertraging op omdat familieleden in quarantaine zitten of niet op tijd vanuit het buitenland naar huis kunnen.

Begrafenisondernemers hebben toestemming van de burgemeester en goedkeuring van een huisarts nodig om het evenement uit te stellen tot na de deadline van zes dagen. ‘We moeten contact opnemen met een huisarts of intensive care-arts, en op drukke tijden als deze kan het lastig zijn om ze lastig te vallen’ Dela-woordvoerder Martijn van de Koolwijk vertelde AD.nl.

Freek Teller, een plaatselijke arts in het Noord-Brabantse Boxtel, zegt dat het besluit om een ​​uitvaart uit te stellen in bijna alle gevallen een formaliteit is.

‘Het kost niet veel tijd, maar artsen krijgen momenteel veel verzoeken om allerlei verklaringen’, zegt hij.

Begrafenisondernemer Monuta zei dat het proces voor het verlenen van uitstel moet worden vereenvoudigd om de druk op families en lokale autoriteiten te verlichten.

‘Gemeenten willigen onze verzoeken altijd in’, zegt woordvoerder Naomi Samson. ‘We hebben nog nooit gehoord dat een burgemeester weigert. Maar er is al zoveel papierwerk voor gezinnen. Laat ze zich concentreren op het betuigen van hun laatste eer.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment