Een dosis Pfizer na één AstraZeneca? Boekingen open vandaag

Een dosis Pfizer na één AstraZeneca? Boekingen open vandaag

Foto: Depositphotos.com

Vanaf vrijdag kunnen mensen in Nederland die één dosis van het AstraZeneca-vaccin hebben gehad, kiezen voor een tweede injectie Pfizer/Biontech.

De Gezondheidsraad van de Gezondheidsraad zei eerder geen bezwaar te zien dat mensen die één dosis AstraZeneca hebben gehad een tweede injectie krijgen van een ander vaccin, omdat de combinatie van beide een goede bescherming biedt tegen Covid-19.

Brits onderzoek heeft aangetoond dat een dosis AstraZeneca gevolgd door Pfizer na een maand tot meer antistoffen leidt dan twee doses AstraZeneca. Een combinatie van Pfizer, gevolgd door AstraZeneca, leidt echter tot het aanmaken van minder antistoffen.

De raad keek niet naar het nut om mensen die volledig gevaccineerd zijn een derde vaccindosis te geven, maar directeur Bart-Jan Kullberg vertelde vorige maand aan NPO Radio dat er internationaal onderzoek loopt naar deze optie.

In Nederland is het AstraZeneca-vaccin vooral gegeven aan mensen van begin 60, die minder snel last hebben van mogelijke gezondheidsrisico’s.

Mensen die gebruik willen maken van de mogelijkheid voor een tweede injectie met het Pfizer-vaccin kunnen bellen met 0800-7070 voor het maken van een afspraak. De telefoonlijn is open voor mensen geboren in 1956 of eerder op vrijdag.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment