Economisch beeld iets minder positief maar groei bereikte 2,1% in Q3

Economisch beeld iets minder positief maar groei bereikte 2,1% in Q3

De Nederlandse economie staat er in december iets minder goed voor, al presteren tien van de 13 indicatoren nog altijd beter dan hun langetermijntrend, meldt het CBS vrijdag.

De Nederlandse economie groeide 2,1% in het derde kwartaal vergeleken met dezelfde periode in 2020, boven de eerdere prognose van 1,9%. Het hoge groeicijfer is te danken aan zowel de consumenten- als de overheidsbestedingen, aldus het CBS.

Consumentenvertrouwen is gedaald en blijft ruim onder het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar, aldus het CBS. Desondanks waren de consumentenbestedingen in oktober 8,5% hoger dan een jaar geleden en 1,9% in vergelijking met 2019, voordat het coronavirus toesloeg.

Het beschikbare inkomen van huishoudens steeg in het derde kwartaal van het jaar met 2,9%, voornamelijk als gevolg van loonsverhogingen.

Producenten zijn echter positiever: de producentenvertrouwensindex bereikt het hoogste niveau sinds het CBS in 1985 begon met het onderzoek naar het onderwerp. iets meer faillissementen in november, maar het totale cijfer is nog steeds laag in vergelijking met de pre-coronavirusperiode.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment