E-bikes steeds populairder bij dieven, blijkt uit cijfers

E-bikes steeds populairder bij dieven, blijkt uit cijfers

Zo’n 22.593 mensen hebben vorig jaar aangifte gedaan van diefstal van hun elektrische fiets, een stijging van 25% ten opzichte van 2020 en 75% ten opzichte van 2019, fietsdiefstalmonitor VEILIG heeft gezegd, op basis van politiecijfers.

De meeste gestolen fietsen stonden op straat, maar in 1.900 gevallen gingen dieven over tot inbraak of namen de fietsen zelfs met geweld af van mensen.

Meldingen van diefstal van niet-elektrische fietsen daalden met 45% tot 26.365, ontdekten de onderzoekers. SAFE schat dat het werkelijke aantal gestolen fietsen minstens acht tot negen keer hoger is, en zegt dat veel mensen het melden van hun gewone fiets als tijdverspilling beschouwen.

Eigenaren van e-bikes doen aangifte van diefstal omdat ze vaker een verzekering hebben afgesloten en aangifte bij de politie nodig hebben om schadevergoeding te vorderen.

De organisatie adviseert het gebruik van gecertificeerde sloten om de fietsen te beveiligen en achter slot en grendel te zetten, ook thuis. Het helpt ook om tracking-apparaten te installeren.

Het probleem is het meest acuut in de vier grote steden met stijgingen van 10% of meer. Utrecht voert de lijst aan met de meeste gemelde diefstallen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment