Duizenden staan ​​in de rij om afscheid te nemen van vermoorde journalist Peter R de Vries

Duizenden staan ​​in de rij om afscheid te nemen van vermoorde journalist Peter R de Vries

Mensen die wachten om hun respect te betuigen. Foto: Sem van der Waal

Duizenden mensen staan ​​in de rij voor theater Carré in Amsterdam om hun eer te bewijzen aan de vermoorde televisiejournalist Peter R de Vries.

Om 11.00 uur was de rij al meer dan een halve kilometer lang, aldus de NOS. Het theater is open tot 20.00 uur voor weldoeners.

Sommige mensen huilden terwijl ze buiten wachtten. Een weldoener vertelde de NOS dat de witte kist in het theater omgeven is door bloemen en kaarten. ‘De kist, de rozen, al die foto’s met zijn portret,’ zei de een. ‘Het was echt indrukwekkend.’

Een woordvoerder van de Monuta-begrafenisorganisatoren zei dat rond 13.00 uur ongeveer 1.000 mensen binnen waren.

De Vries was misschien het best bekend om zijn werk aan cold cases – ervoor te zorgen dat verschillende spraakmakende moorden jaren later uiteindelijk werden opgelost. Maar hij vocht ook voor vluchtelingenrechten en was een fervent criticus van racisme en extreemrechtse politiek.

Hij werd op 6 juli van dichtbij in het hoofd geschoten, net nadat hij rond 19.30 uur een televisiestudio had verlaten. Twee mannen zijn gearresteerd voor de moord en zijn in voorlopige hechtenis genomen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment