Duizenden protesteren tegen Covid-regels in Den Haag, ziekenhuisopnames stijgen weer

Duizenden protesteren tegen Covid-regels in Den Haag, ziekenhuisopnames stijgen weer

Duizenden mensen paradeerden zondagmiddag door het centrum van Den Haag om te protesteren tegen de coronamaatregelen die momenteel in Nederland gelden. Nieuwe regels, waaronder het terugbrengen van gezichtsmaskers in winkels en breder gebruik van het coronaviruspassysteem, zaterdag in werking getreden.

Onder hen bevonden zich een aantal aanhangers van de extreemrechtse groep Voorpost, te herkennen aan hun gebruik van de Prinsenvlag – een oranje, witte en blauwe versie van de Nederlandse vlag die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Nederlandse nazi-partij werd gebruikt.

De politie schatte de menigte op 20.000 tot 25.000, website Dat meldt Nu.nl.

Ondertussen zei patiëntbewakingsorganisatie LCPS dat het aantal coronaviruspatiënten dat in het ziekenhuis werd behandeld, van de ene op de andere dag met 91 was gestegen tot 1.490. Dat is het hoogste aantal sinds 27 mei, toen 1.512 mensen in het ziekenhuis lagen.

Van hen worden er 305 behandeld op de intensive care, een stijging van 17 op zaterdag. In totaal zijn de afgelopen 24 uur 26 mensen opgenomen op een IC-afdeling en zijn er negen vrijgelaten.

Het aantal positieve coronavirustests dat in de 24 uur tot zondagochtend bij het RIVM is gemeld, was 11.398, ruim 600 minder dan het totaal van zaterdag.

Het cijfer voor zondag is vaak lager omdat er in het weekend minder tests worden uitgevoerd. Het positieve testpercentage was 16,6%, ook iets lager op zaterdag.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment