Duizenden mensen rijden nog steeds op ongeldige rijbewijzen: NOS

Duizenden mensen rijden nog steeds op ongeldige rijbewijzen: NOS

Duizenden automobilisten gebruiken nog steeds ongeldige rijbewijzen omdat ze deze niet hebben ingeleverd nadat ze een rijverbod hadden gekregen wegens verkeersovertredingen of om gezondheidsredenen. omroep NOS zei woensdag.

Vorig jaar alleen al kregen 10.000 mensen een rijverbod, maar 4.240 mensen verzuimden hun rijbewijs op te sturen naar de uitgevende instantie CBR, aldus de NOS.

Mensen kunnen hun rijbewijs kwijtraken door te hard rijden, rijden onder invloed of drugsgebruik, of omdat ze lichamelijk of geestelijk niet in staat zijn om te rijden, bijvoorbeeld door dementie.

De NOS rapporteerde vier jaar geleden over het probleem en de ministers beloofden verbeteringen. Sindsdien is het aantal ongeldige vergunningen in omloop echter alleen maar toegenomen, aldus de omroep.

Vorig jaar betrapte de politie bijna 5.000 mensen op het rijden zonder geldig rijbewijs, iets meer dan 2.000 meer dan in 2017.

De parlementsleden debatteren woensdag over verkeersveiligheid.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment