Duizenden doen mee aan ‘verboden’ coronavirusdemo in Amsterdam

Duizenden doen mee aan ‘verboden’ coronavirusdemo in Amsterdam

Enkele duizenden mensen marcheerden zondagmiddag door Amsterdam om te protesteren tegen de coronamaatregelen van de regering, ook al was de demonstratie door de burgemeester van de stad verboden vanwege zorgen over de openbare veiligheid van de politie.

De politie beval de demonstranten die op het Museumplein kwamen opdagen om te vertrekken en er was een zware politieaanwezigheid, met oproerpolitiebusjes die sinds de vroege ochtend in aangrenzende straten geparkeerd stonden.

Toen de menigte zich verspreidde, ontstonden er wat schermutselingen met de politie en werden verschillende mensen gearresteerd.

Nadat ze het Museumplein hadden verlaten, marcheerden veel van de demonstranten naar het Westerpark, waar het extreemrechtse Forum voor Democratie een bijeenkomst hield om hun lokale verkiezingscampagne af te trappen.

Die betoging mocht omdat die van tevoren was afgesproken en de organisatoren zeiden de social distancing te zullen handhaven, zei het stadsbestuur zondagmiddag in een korte verklaring.

Ooggetuigen vertelden echter aan DutchNews.nl dat er geen sprake was van social distancing onder de FvD-aanhangers, die enkele honderden telden.

De politie gebruikte drones om de demonstranten in de gaten te houden, die zich uiteindelijk door een van de poorten verspreidden.

Volgens het Parool is een deel van hen teruggekeerd naar het Museumplein en was er zondagavond nog een groot aantal politieagenten in de buurt aanwezig.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment