Duivenroof in Friesland laat eigenaren met schrik achter

Duivenroof in Friesland laat eigenaren met schrik achter

De politie is op zoek naar dieven die in het Friese dorpje Steggerda zo’n honderd postduiven ter waarde van honderdduizenden euro’s uit hun kooien hebben gestolen.

De diefstal, die zondagavond plaatsvond, is een klap voor de gebroeders Homma, die sinds 2006 duiven kweken.

‘Het is niet gemakkelijk om in te nemen, we zijn er kapot van’, zeiden ze NU.nl. De broers hebben mensen die mogelijk iets hebben gezien of bewakingsbeelden hebben die naar de daders kunnen leiden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

De broers hielden hun duiven voor sport en kweek en de duiven kunnen op de internationale markt astronomische prijzen halen.

In 2012 werd een vliegduif verkocht aan een Chinese scheepsmagnaat voor € 250.400. De Friese eigenaar en duivenmelker Pieter Veenstra verkocht in twee weken tijd 245 duiven voor een totaalbedrag van € 1,9 miljoen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment