Duitsland geeft groen licht voor gasboringen ten noorden van Waddeneilanden

Duitsland geeft groen licht voor gasboringen ten noorden van Waddeneilanden

Een Nederlands bedrijf is van plan om te gaan boren naar gas in de Noordzee, voor de kust van de Waddenzee-eilanden Schiermonnikoog en Borkum, nu de Duitse regionale overheid achter het plan staat.

Duitsland was tegen het boren naar gas in het gebied, maar de Nederlandse regering heeft al haar goedkeuring gegeven, omroep NOS woensdag gemeld.

Het veld is wat 20 kilometer ten noorden van de eilanden en bevat caloriearm gas dat geschikt is voor huishoudelijk gebruik in Nederland en delen van Duitsland.

Volgens Chris de Ruyter van Steveninck, directeur van het Nederlandse bedrijf One-Dyas, hebben het veld en de omgeving een potentieel van 60 miljard kubieke mebre. Nederland gebruikt 40 miljard kubieke meter gas per jaar, Duitsland 90 miljard.

‘We denken dat we op jaarbasis 5% van de Nederlandse gasvraag kunnen leveren’, zegt De Ruyter van Steveninck tegen de NOS. ‘Lokaal gas is schoner, betrouwbaarder en goedkoper dan geïmporteerd gas. De Duitse overheid beseft dat en daarom steunen ze het project nu.’

De burgemeesters van de twee nabijgelegen eilanden zijn beiden tegen de ontwikkeling en maken zich zorgen over de impact op het milieu. Uit onderzoek van het ministerie van Economische Zaken naar het waarschijnlijke effect blijkt dat er minimale schade is tijdens zowel de bouw als tijdens het oppompen van het gas.

Nederland heeft tot nu toe weerstonden oproepen om de productie te stimuleren van gas onder de provincie Groningen, dat wordt afgebouwd vanwege de schade aan eigendommen door aardbevingen als de grond weer inzakt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment