Duits schip op zee geëvacueerd na aanvaring in storm Corrie

Duits schip op zee geëvacueerd na aanvaring in storm Corrie

Reddingshelikopters zijn begonnen met het luchttransport van 18 mensen vanaf een schip dat tijdens storm Corrie voor de Nederlandse kust in aanvaring kwam met een ander schip.

De in Duitsland geregistreerde Julietta D begon water te maken na een aanvaring met de Maltese chemicaliëntanker Pechora Star in de ankerzone bij IJmuiden, aldus de kustwacht.

Er werden twee zoek- en reddingshelikopters ter plaatse gestuurd, de Belgische kustwacht stuurde een derde helikopter. Reddingsboten uit IJmuiden en Scheveningen zijn ook onderweg, maar worden gehinderd door de harde wind op zee.

De Nederlandse kustwacht zei: op haar website: ‘De situatie aan boord van de Pechora Star is stabiel. De Julietta D neemt het water op. De evacuatie van de bemanning van het schip Julietta D is begonnen.’

Het KNMI heeft net na de middag de Code Oranje-waarschuwing voor Noord-Holland, Friesland, de Waddeneilanden en het IJsselmeer ingetrokken, maar waarschuwde dat de rest van de dag een noordwestelijke wind tot 100 km/u zou aanhouden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment