Dubbele dosis schattigheid als twee rode panda’s worden geboren in dierentuin Amersfoort

Dubbele dosis schattigheid als twee rode panda’s worden geboren in dierentuin Amersfoort

Foto: Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort is aangenaam verrast door de geboorte van twee rode panda’s, de eerste in de geschiedenis van de dierentuin.

‘Sinds een paar jaar hebben we een rode panda-koppel. Maar geboorten zijn vrij zeldzaam en we waren erg blij om twee welpen op het terrein te vinden. Het is nog te vroeg om te zeggen welk geslacht ze zijn, daar moeten we nog een paar weken op wachten’, zegt dierentuinmedewerker Mirthe Wesbonk.

Rode panda’s, en bedreigde soort, leven op de hellingen van de Himalaya in Azië. Hun leefgebied wordt bedreigd door houtkap en stroperij, waardoor hun aantal in het wild is teruggebracht tot ongeveer 10.000.

Rode panda’s zijn ook het slachtoffer van hun eigen schattigheid – met hun rode pluizige vacht worden ze vaak gevangen en als huisdier gehouden.

Het DierenPark Amersfoort Natuurfonds steunt de Red Panda-netwerk die de lokale bevolking traint om de dieren veilig te houden. ‘Het gaat niet zo goed in het wild, en daarom zijn we erg blij dat we onze rode panda-tweeling hier mogen verwelkomen’, zei Wesbonk.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment