DSW verhoogt zorgpremie € 3,25, start verzekeringswisselseizoen

DSW verhoogt zorgpremie € 3,25, start verzekeringswisselseizoen

Zoals elk jaar publiceert DSW als eerste zorgverzekeraar haar premies voor 2022 en is het verhogen van de maandelijkse kosten voor een basispolis met € 3,25 tot € 127,75.

De stijging is te wijten aan een algemene stijging van de zorgkosten in plaats van de extra uitgaven die worden gegenereerd door vertragingen in de behandeling als gevolg van de coronaviruspandemie, aldus het bedrijf.

‘Er zijn wachtlijsten en dat is zorgelijk’, zegt DSW-directeur Aad de Groot. ‘Maar we verwachten niet dat er veel wordt ingehaald omdat er niet genoeg medewerkers zijn.’

Zonder extra geld dat de overheid aan zorgverzekeraars geeft om de impact van de pandemie te compenseren, zouden de premies met € 7,50 per maand stijgen, zei De Groot.

Het ministerie van Volksgezondheid had aangegeven te verwachten dat de premies volgend jaar met gemiddeld € 2,75 zullen stijgen. Het eigen risico element is wederom bevroren op € 385.

Aan het einde van elk jaar is er een periode van twee maanden waarin verzekerden kunnen wisselen van zorgverzekeraar.

De overheid bepaalt de samenstelling van de basispolis, maar zorgverzekeraars zouden moeten concurreren op prijs en op voorwaarden, zoals vrije keuze van zorgaanbieder.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment