Drukke wegen en extra treinen terwijl Nederlandse dagjesmensen massaal naar België trekken

Drukke wegen en extra treinen terwijl Nederlandse dagjesmensen massaal naar België trekken

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft woensdag de capaciteit van enkele treinen tussen Nederland en België verdubbeld om de drukte op te vangen, meldt de Vlaamse omroep VRT woensdag.

‘We moeten denken aan de veiligheid van alle treinreizigers’, zegt een woordvoerder. Ook tussen de twee landen is het druk op de wegen, aldus autoorganisatie ANWB.

NS en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge hebben er nogmaals op aangedrongen om Antwerpen, waar cafés en winkels gewoon open zijn, niet te bezoeken. Nederland is in lockdown, niet-essentiële winkels, cafés, restaurants en musea zijn allemaal gesloten.

Ook Nederlandse toeristen trekken massaal naar Aken en Keulen in Duitsland om te profiteren van het verschil in coronamaatregelen.

‘Het moet niet zo moeilijk zijn om te beseffen dat als het niet verstandig is om hier naar een drukke winkelstraat te gaan, het daar ook niet verstandig is’, zegt De Jonge. ‘Ik zou mensen willen aansporen om thuis te blijven.’

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment