Druk op kabinet om coronarestricties eerder op te voeren naarmate besmettingen toenemen

Druk op kabinet om coronarestricties eerder op te voeren naarmate besmettingen toenemen

Ministers komen onder druk om eerder strengere regels in te voeren om de snelle toename van coronavirusinfecties en ziekenhuisgevallen een halt toe te roepen.

Zondag werden nog eens 20.717 gevallen bevestigd door het RIVM, de zesde dag op rij dat het dagelijkse cijfer boven de 20.000 ligt, terwijl meer dan een op de vijf van alle testen positief was.

Bronnen in het Outbreak Management Team van de regering vertelden website De week van de ondernemer dat ze premier Mark Rutte hadden gevraagd een persconferentie te vervroegen op 3 december, wanneer de huidige maatregelen worden herzien.

‘De boodschap moet duidelijker’, zegt een bron. ‘De urgentie lijkt niet door te komen.’

Zondag is het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis gestegen naar 2.316, het hoogste aantal sinds 12 mei, terwijl 466 mensen op de intensive care worden behandeld. Beide aantallen zijn de afgelopen week met bijna 25% gestegen.

Kabinet ‘moddert’

Oppositiepartijen in het parlement hebben de regering opgeroepen om de test voor toegangssysteem voor binnenlocaties zoals bars en restaurants aan te scherpen of lockdown-regels op te leggen.

PvdA-Kamerlid Attje Kuiken vertelde dat maatregelen zoals het sluiten van bars en niet-essentiële winkels nu essentieel waren om de gezondheidszorg in de winter te beschermen.

‘Het is heel zwaar en ik ga mezelf heel impopulair maken, maar we moeten meer doen dan doormodderen zoals het kabinet nu doet.

‘Als we zo doorgaan, blijven we tot ver in het voorjaar in een situatie die niemand wil.’

Andere partijen zijn verdeeld over de vraag of het kabinet de toegang tot locaties moet beperken tot degenen die zijn ingeënt of hersteld van het coronavirus – het zogenaamde 2G-systeem – universele tests invoeren of een universele lockdown opleggen.

Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Nationale Veiligheidsraad, zei zondag tegen tv-discussieprogramma Buitenhof: ‘Deze week wordt erg spannend. Als we geen fundamentele veranderingen zien, gecombineerd met een daling van het aantal besmettingen, liggen we op koers voor een lockdown die de hele winter zal duren.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment