Drie tieners omgekomen bij ongeval met ambulance: 16-jarige jongen reed

Drie tieners omgekomen bij ongeval met ambulance: 16-jarige jongen reed

Drie tienerjongens zijn omgekomen bij een aanrijding tussen een personenauto en een ambulance in Helmond.

Een van de jongeren, een 16-jarige uit Nuenen, bestuurde op dat moment de auto. Hij en twee anderen, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven, kwamen bij de crash om het leven.

Een vierde passagier, 15 jaar oud, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook de twee personen in de ambulance zijn ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

De auto zou de ambulance hebben geraakt nadat hij kort na middernacht aan de verkeerde kant van de weg was beland. De ambulance vervoerde op dat moment geen patiënten en was op weg terug naar het depot.

Volgens de TelegraafNaast de auto is een fles lachgas gevonden, maar het is vooralsnog onduidelijk of deze in het voertuig heeft gezeten of een rol heeft gespeeld bij het ongeval.

De wettelijke rijleeftijd in Nederland is 18 jaar, hoewel 17-jarigen die geslaagd zijn voor hun theorie- en praktijkexamen mogen rijden onder toezicht van een meer ervaren bestuurder.

Jongeren kunnen op 16-jarige leeftijd theorie-examen doen en vanaf 16 en een half jaar les, maar kunnen pas op hun 17e examen doen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment