Drie mensen uit puin van hun huis gehaald na gasexplosie

Drie mensen uit puin van hun huis gehaald na gasexplosie

Drie mensen zijn uit het puin gehaald van een huis in de gemeente Oldenzaal in Twente, dat na een gasexplosie instortte.

Een echtpaar en hun dochter werden gered en naar het ziekenhuis gebracht nadat het vrijstaande huis op een nieuw landgoed uit elkaar viel, waardoor alleen het dak intact bleef. De vader werd als laatste vrijgelaten nadat experts, gespecialiseerd in moeilijke reddingen, waren ingeschakeld.

Over de ernst van hun verwondingen hebben de autoriteiten nog geen commentaar gegeven. De zoon en een machinist die zich na de ontploffing konden bevrijden, zijn ook naar het ziekenhuis gebracht.

Buren vertelden de lokale krant Tubantia dat de monteur naast het huis een laadstation aan het installeren was. Vermoedelijk is hij tijdens het werk een gasleiding geraakt.

Een aantal andere huizen raakten beschadigd door de ontploffing.

Buurman Erik, die op het moment van de ontploffing aan het werk was, vertelde… RTL Nieuws dat zijn zoon dacht dat er vuurwerk was afgegaan. ‘Er is niets meer dan puin,’ zei hij.

Door graafwerkzaamheden worden gasleidingen en elektriciteitskabels zo’n 20.000 keer per jaar beschadigd, zegt een woordvoerder van het landelijke netwerk Netbeheer Nederland tegen RTL.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment