Drie mannen veroordeeld voor stelen van waardevolle Pokémon-kaarten

Drie mannen veroordeeld voor stelen van waardevolle Pokémon-kaarten

Drie mannen uit Lelystad zijn veroordeeld voor het stelen van een aantal waardevolle Pokémon-kaarten bij een overval op een privéwoning in Kampen.

Twee van de bende deden zich voor als potentiële kopers en kwamen opdagen om de kaarten te bekijken toen hun eigenaar ze te koop aanbood. Maar in plaats van te betalen, sloten ze hun slachtoffer op in een kast terwijl ze er vandoor gingen met de kaarten, die een totale waarde van € 48.000 zouden hebben.

De rechtbank in Zwolle heeft de 29-jarige Sjagalio K en Bart G schuldig bevonden aan het stelen van de kaarten, op basis van vingerafdrukken op de deur van de kast. Fahad Al-A, die het brein achter de diefstal was en de kaarten verkocht, werd ook veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf.

Al-A beweerde rond te rijden op het moment van de overval, maar de rechtbank achtte dit onwaarschijnlijk aangezien hij geen auto of rijbewijs had.

De gestolen kaarten doken uiteindelijk op in Parijs, waar ze werden verhandeld op de Franse markt, politie zei vorig jaarna een beroep op een tv-misdaadshow.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment