Drie gearresteerd voor het vervalsen van duizenden QR-codes van het coronavirus: RTL

Drie gearresteerd voor het vervalsen van duizenden QR-codes van het coronavirus: RTL

Twee vrouwen en een man zijn gearresteerd in verband met een nieuwe zaak van fraude met een coronaviruspas en zouden verantwoordelijk kunnen zijn voor tienduizenden valse QR-codes. RTL Nieuws heeft gemeld.

De drie waren gevestigd op Schiphol en ingehuurd door de GGD via een uitzendbureau. Ze hadden toegang tot het systeem om QR-codes te maken die kunnen worden gedownload door mensen die recentelijk het coronavirus hebben gehad, volledig zijn gevaccineerd of een negatieve test hebben gehad.

Een van de drie wordt er ook van verdacht haar inloggegevens door te geven aan derden, zodat ook zij toegang konden krijgen tot het systeem, aldus RTL.

De valse QR-codes werden via verschillende kanalen te koop aangeboden en voor honderden of zelfs duizenden euro’s verkocht.

RTL zegt dat de fraude aan het licht is gekomen na een onderzoek door functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid.

Bronnen vertelden de omroep dat de onderzoekers in staat waren om in kaart te brengen waar het QR-codesysteem werd gebruikt en dat de beveiliging sindsdien is verbeterd.

Meer arrestaties

Verschillende mensen zijn gearresteerd in verband met de handel in frauduleuze QR-codes sinds het gebruik ervan op grotere schaal werd gebruikt, maar dit is de grootste zaak tot nu toe.

Eerder deze maand werden drie vrouwen opgepakt die werkten in een huisartsenpraktijk in Amsterdam. Ze zouden betalingen tussen € 500 en € 1.000 hebben geaccepteerd om mensen te registreren als gevaccineerd, ook al hadden ze geen prik gehad.

En vorige maand startte het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid een onderzoek naar hoe cybercriminelen erin slaagden een geldige CoronaCheck-app-code te creëren op naam van Adolf Hitler.

In september is een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden en zijn diverse medewerkers van de GGD geschorst op verdenking van het vervalsen van vaccinatiecodes.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment