Drie gearresteerd voor fraude met coronaviruscode, illegaal delen is wijdverbreid

Drie gearresteerd voor fraude met coronaviruscode, illegaal delen is wijdverbreid

Drie vrouwen zijn aangehouden in verband met de handel in frauduleuze QR-codes voor coronaviruspasjes na een tip, aldus de Amsterdamse politie.

Twee vrouwen, 30 en 31 jaar oud, gearresteerd in een huisartsenpraktijk in de stad eerder deze week en een derde vrouw van 51 jaar, die daar ook werkte, werd donderdag gearresteerd.

De vrouwen zouden tussen de € 500 en € 1.000 betalingen hebben geaccepteerd om mensen te registreren als gevaccineerd, ook al hadden ze geen prik gehad.

‘De QR-codes die de mensen konden genereren waren echt, maar ze waren niet ingeënt’, zegt een politiewoordvoerder.

De drie zouden enkele tientallen mensen hebben geholpen aan een QR-code waar ze ook geen recht op hadden en de politie sluit verdere arrestaties niet uit.

In de tussentijd, NOS meldt dat coronaviruspassen nog steeds massaal worden gedeeld via apps als Telegram en er zijn zeker 23 codes geblokkeerd.

Veel van de gedeelde codes komen van buiten de EU, die niet via het Nederlandse systeem kunnen worden geblokkeerd, zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid tegen de omroep.

Vanaf zaterdag moeten in musea en op caféterrassen QR-codes worden gebruikt als onderdeel van de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te verminderen.

Hitler

Vorige maand startte het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid een onderzoek naar hoe cybercriminelen erin slaagden een geldige CoronaCheck app-code namens Adolf Hitler.

RTL Nieuws meldde dat de nepcode een groen ‘negatief’ resultaat opleverde bij het scannen met de ‘test voor toegang’-app, ondanks het gebruik van de naam van de overleden dictator en zijn geboortedatum op 1 januari 1900.

Het is niet de eerste keer dat het ‘test voor toegang’-systeem, dat wordt gebruikt om te bewijzen dat mensen zijn ingeënt of negatief zijn getest voordat ze locaties betreden, is gecompromitteerd.

Vorige maand is een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden en zijn meerdere medewerkers van de GGD geschorst op verdenking van het vervalsen van vaccinatiecodes.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment