Drie dagen stemmen begint om 333 nieuwe gemeenten te kiezen

Drie dagen stemmen begint om 333 nieuwe gemeenten te kiezen

Het stemmen is begonnen bij de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen en de komende drie dagen worden 333 nieuwe stads-, stads- en dorpsraden gekozen.

In totaal kunnen zo’n 13,6 miljoen mensen stemmen, inclusief alle EU-onderdanen en buitenlanders die minimaal vijf jaar als woonachtig in Nederland staan ​​geregistreerd.

De verkiezingen vinden meestal op één dag plaats, maar worden verdeeld over drie om mensen met een kwetsbare gezondheid in staat te stellen menigten te vermijden. Dierentuinen, kerken en treinstations behoren tot de meer ongebruikelijke locaties waar mensen kunnen stemmen.

Zo’n 1.700 stembureaus zijn maandag geopend. De eerste was op het station van Harderwijk, dat om 6 uur ‘s ochtends openging. De meeste gaan om 7.30 uur open en sluiten weer om 21.00 uur.

In totaal doen 2.871 verschillende partijen mee aan de verkiezingen – 1.776 lokale afdelingen van nationale partijen en 1.095 partijen die specifiek zijn voor een klein gebied. Bijna 55.000 mensen zijn verkiesbaar en 8.235 zetels in de lokale autoriteiten liggen voor het grijpen.

Weet je niet op wie je moet stemmen? Hier is een gids voor Engelstalige en andere taalmanifestbronnen.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment