Drie arrestaties nadat tv-misdaadjournalist Peter R de Vries is neergeschoten

Drie arrestaties nadat tv-misdaadjournalist Peter R de Vries is neergeschoten

De scène van de schietpartij. Foto: Evert Elzinga

Televisiecriminaliteitsjournalist Peter R. de Vries ligt dinsdagavond in het ziekenhuis te vechten voor zijn leven nadat hij in Amsterdam is neergeschoten terwijl hij terugliep naar zijn auto nadat hij in een tv-talkshow was verschenen.

Bronnen vertelden aan DutchNews.nl dat De Vries in het hoofd was geschoten. Hij werd naar het ziekenhuis aan de zuidkant van de stad gebracht.

Stadspolitiechef Frank Pauw zei dat twee mensen zijn aangehouden in een auto op de A4 bij Leidschendam, onder wie de mogelijke schutter. In de stad zelf is een derde persoon aangehouden.

Gezien de schietpartij vlakbij het Leidseplein plaatsvond ‘verwachten we veel bewakingscamerabeelden’, zegt een woordvoerder van het OM.

Premier Mark Rutte zei in een televisieverklaring dat de aanslag op De Vries een ‘aanval op een dappere journalist’ was. De schietpartij, zei hij, is een ‘aanval op de vrije journalistiek die zo belangrijk is voor onze samenleving’.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema omschreef De Vries als een ‘nationale held’ die opkwam voor mensen in nood en rechercheurs scherp hield. De schietpartij was een ‘brutale, laffe aanval’, zei ze.

Misdrijf

De Vries, 64, maakte begin jaren tachtig naam door te schrijven over de Amsterdamse onderwereld en de ontvoering van Freddy Heineken.

De Vries kreeg later ruzie met misdaadbaas Willem Holleeder nadat hij meewerkte aan een verfilming van de ontvoering.

Hij is momenteel een belangrijke getuige in een groot proces van moord op bendes en werd bedreigd. Volgens sommige rapporten had hij persoonlijke beveiliging geweigerd.

De schietpartij vond plaats enkele minuten nadat de journalist de studio’s van RTL had verlaten, waar hij te zien was in het tv-roddelprogramma RTL Boulevard.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment