Drie arrestaties, € 3 miljoen in contanten in beslag genomen in onderzoek naar cocaïnesmokkel

Drie arrestaties, € 3 miljoen in contanten in beslag genomen in onderzoek naar cocaïnesmokkel

Drie Nederlanders aangehouden in een internationaal onderzoek in drugssmokkel veroorzaakt door de inbeslagname van 23 ton cocaïne in 2021.

Daarnaast is er in een Nederlands huis in Schiedam, een van de acht locaties in Nederland waar invallen zijn gedaan, voor circa € 3 miljoen aan contant geld in beslag genomen.

De drie Nederlandse verdachten zijn eind twintig en komen uit Den Bosch en Schiedam.

De politie doorzocht ook huizen en andere gebouwen in Duitsland, België, Spanje en Paraguay en arresteerde enkele tientallen mensen. Vier eigendommen werden ook in beslag genomen, waaronder een luxe villa ter waarde van € 5 miljoen in Spanje, aldus de Nederlandse politie.

Het onderzoek begon nadat 16 ton cocaïne werd gevonden in drie containers in de haven van Hamburg, vermomd als muurpleister. Een tweede lading, van zeven ton verstopt in containers met inktvis, ananas en houtproducten, werd een week later in Antwerpen onderschept.

Die inbeslagname leidde tot de aanhouding van de 28-jarige man uit Vlaardingen, die inmiddels 4,5 jaar cel heeft gekregen.

Het onderzoek ging verder met behulp van berichten die waren verzameld van de Sky ECC-gecodeerde berichtenservice en die de andere arrestaties mogelijk maakten.

Onder de gearresteerden zijn mensen die de zendingen organiseerden, maar ook investeerders en mensen die aan de logistieke kant werkten, zegt de politie.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment