Draag een medisch masker op drukke buitenplaatsen, zeggen overheidsadviseurs

Draag een medisch masker op drukke buitenplaatsen, zeggen overheidsadviseurs

Overheidscoronavirusadviseurs bevelen aan om gezichtsmaskers te dragen in drukke buitenruimtes en te allen tijde in openbare ruimtes binnenshuis waar mensen uit verschillende huishoudens zich mengen.

De nieuwe aanbevelingen zijn gepubliceerd vóór de deadline van 14 januari, wanneer de regering haar strategie zal uitstippelen voor het omgaan met de toename van Omicron-gevallen, die met ongeveer 50% zijn gestegen ten opzichte van een week geleden.

De aanbevelingen zijn een breuk met de eerdere strategie, die alleen vraagt ​​om het dragen van maskers in winkels, openbare gebouwen en in het openbaar vervoer.

Nu zegt het Outbreak Management Team dat maskers gedragen moeten worden op alle drukke plaatsen waar social distancing onmogelijk is, zoals in winkelgebieden, op markten en tijdens demonstraties.

Ook binnenshuis op openbare plaatsen zou iedereen ouder dan 13 jaar continu een masker moeten dragen, zelfs als ze zitten, zegt het OMT. Denk hierbij aan hogescholen en universiteiten, cafés, culturele instellingen, kantoren en bij indoor evenementen. De meeste hiervan zijn momenteel gesloten vanwege de lockdown.

Bovendien moeten maskers van type 2 medische standaard zijn in plaats van stof, omdat deze ‘iets betere bescherming bieden tegen de uitstoot van virusdeeltjes’ dan niet-medische maskers en ook meer bescherming bieden aan de drager, aldus het OMT.

Type 2 medische maskers omvatten de lichtblauwe geplooide maskers die algemeen verkrijgbaar zijn in winkels en apotheken.

Kwetsbare mensen moeten echter indien mogelijk een dikker FFP2-medisch masker gebruiken, ook al zijn er nadelen aan langdurig gebruik, zoals ademhalingsmoeilijkheden, aldus het OMT.

scholen

Het OMT zegt ook dat als bij drie kinderen in een basisschoolklas de diagnose coronavirus wordt gesteld, de hele klas in quarantaine moet.

Na de verlengde kerstvakantie gingen de scholen maandag weer open.

Het OMT komt woensdag weer bijeen om de laatste ontwikkelingen te bespreken en de nieuwe regering zal op 14 januari, wanneer de huidige coronavirusvoorschriften worden herzien, beslissen of de nieuwe aanbevelingen al dan niet worden overgenomen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment