Dr. Nee? Bond-campagneclip verwijderd na auteursrechtklacht

Dr. Nee? Bond-campagneclip verwijderd na auteursrechtklacht

Een lokale politieke partij in Den Haag heeft een verkiezingsvideo in de stijl van een James Bond-titelreeks moeten verwijderen nadat ze door advocaten was benaderd.

Richard de Mos, leider van het Hart voor Den Haag/Groep de Mos, vertelde aan DutchNews.nl dat hij een klem dat landelijke publiciteit kreeg van YouTube, na klachten namens Sony.

Mensen die de video hebben geretweet, zouden zijn gevraagd om hun tweets te verwijderen door het in Londen gevestigde IFPI, dat staat voor gelicentieerde inhoud, en het is ook verdwenen uit de Nederlandse mediaberichten. Verscheidene tweets lees nu: ‘Dit medium is uitgeschakeld naar aanleiding van een melding van de auteursrechthebbende.’

‘Het was natuurlijk een parodie, onze kandidaten een knipoog en een knipoog geven in onze kleine James Bond-clip’, zei De Mos. ‘Sony vond het ook schattig, en lachte goed… maar ze zeiden: het moet nu naar beneden.

‘We hebben dit gedaan op hun verzoek – het was allemaal vrij licht, en er is geen probleem meer.’

Hij zei dat hij de clip, waarin oud-minister Rita Verdonk een ontembare ‘Bond-girl’ speelde, geen grove inbreuk op het auteursrecht vond, hoewel hij wel de muziek uit een recente Bond-film gebruikte. ‘We zijn een kleine, lokale partij en we deden dit om onze kandidaten op een luchtige manier voor te stellen… en dat zag Sony ook in’, legt hij uit.

De partij zou eind januari een brief hebben ontvangen namens Sony Music Entertainment, eigenaar van de soundtrack The Name’s Bond…James Bond (albumversie), met het verzoek de video van YouTube te verwijderen. Die voldeed blijkbaar meteen.

De Mos zei dat de partij na de enorme media-aandacht voor de clip nu in ieder geval goed en wel is geïntroduceerd in het land. ‘Het bleek nieuwswaardig te zijn, onze kandidaten zijn nu bekend en we gaan door met andere ludieke ideeën voor de campagne’, voegde hij eraan toe.

‘We hebben twee campagneliedjes voor de Haagse kiezers gepresenteerd om uit te kiezen, we hebben een oude stadsbus gekocht en groen en geel geverfd voor onze campagne, en we plannen veel actie om onze partij in de schijnwerpers te zetten… maar we zal het James Bond niet halen.’

DutchNews.nl heeft contact opgenomen met IFPI voor een reactie.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment