Douane vindt 300.000 babypaling in koffers op Schiphol

Douane vindt 300.000 babypaling in koffers op Schiphol

Douanebeambten op Schiphol hebben 300.000 glasaaltjes in beslag genomen in de bagage van drie Maleisische staatsburgers, de Voedselveiligheidsraad NVWA zei donderdag.

De babyalen, die samen 105 kilo wogen, werden verscheept in acht identieke grote koffers en werden gespot tijdens een tussenstop op een reis van Portugal naar Maleisië. De koffers trokken de aandacht van douanebeambten die vervolgens de vondst deden.

De paling is een beschermde diersoort en de export is onderworpen aan strenge controles. De drie Maleisiërs, twee mannen en een vrouw, zijn gearresteerd en worden vastgehouden.

Afgelopen maand zijn miljoenen aaltjes uitgezet in het Grevelingenmeer in Zeeland om de palingaantallen op peil te houden. De palingen die in de koffers zijn gevonden, worden nu uitgezet in de Nederlandse wateren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment