Dolfinarium doet niets om zeedieren te ‘beschermen’, waakhondregels adverteren

Dolfinarium doet niets om zeedieren te ‘beschermen’, waakhondregels adverteren

Dolfinarium Dolfinarium in Harderwijks mag de slogan ‘Ontdekken, Beleven en Bescherm’ niet meer gebruiken in haar promotiemateriaal, heeft reclamewaakhond Reclame Code Commissie besloten,

Dierenrechtenorganisatie House of Animals had melding gemaakt van de zeedierentuin omdat de slogan suggereert dat bezoekers door het kopen van een kaartje zeezoogdieren helpen beschermen.

De commissie was het ermee eens dat uit niets blijkt dat het Dolfinarium actief bijdraagt ​​aan de bescherming van de dieren.

‘Het dolfijnenpark spuugt al jaren dingen over het welzijn van de dolfijnen, orka’s en zeeleeuwen daar, maar het is allemaal een grote leugen’, zegt woordvoerster Karin Soeters van House of Animals tegen de lokale omroep. Omroep Gelderland. ‘De dierentuin kan nooit in de buurt komen van de natuurlijke omgeving van dolfijnen, die in het wild grote afstanden afleggen’, zei ze.

Dolfinarium-directeur Alex Tiebot zei dat het woord ‘beschermen’ verwees naar de educatieve functie van het park. Er is wetenschappelijk bewijs dat een bezoek aan het park leidt tot meer bewustzijn van het belang van de bescherming van het milieu, beweerde hij. Het Dolfinarium gaat tegen de beslissing in beroep.

De dierentuin heeft onlangs zijn dolfijnenshows teruggeschroefd en zei dat het zich meer zou concentreren op onderwijs en dierenwelzijn, maar kwam opnieuw onder vuur te liggen omdat het acht dolfijnen, twee walrussen en twee zeeleeuwen wilde verkopen aan een Chinese dierentuin.

Dierenwelzijnsorganisaties bekritiseerden de verhuizing omdat, zo beweerden ze, de levensomstandigheden in het Hainan Ocean Paradise niet aan de vereiste normen voldeden.

Toestemming voor de verkoop was werd toegekend door landbouwminister Carola Schouten echter op voorwaarde dat het Dolfinarium de voorzieningen controleert.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment