Dodental vogelgriep bereikt meer dan een miljoen, nieuwe boerderij wordt getroffen nabij Duitse grens

Dodental vogelgriep bereikt meer dan een miljoen, nieuwe boerderij wordt getroffen nabij Duitse grens

Vogelgriep heeft twee pluimveebedrijven in Bentelo, nabij Enschede aan de Duitse grens, getroffen en heeft geleid tot de ruiming van bijna 190.000 vogels.

De opruiming brengt het totale aantal vogels dat is gedood sinds de epidemie begon op meer dan een miljoen, volgens cijfers van het ministerie. Het vogelgriepvirus is tot nu toe op 13 bedrijven aangetroffen en nog eens zes zijn preventief geruimd.

Drie andere pluimveebedrijven op minder dan een kilometer van het laatste getroffen gebied worden nu nauwlettend in de gaten gehouden om te zien of het virus zich heeft verspreid. De huidige vogelgriepepidemie is volgens de Duitse autoriteiten de ergste die Europa treft.

Op een pluimveebedrijf in Blija in Friesland zijn dinsdag zo’n 177.000 kippen geruimd.

De Nederlandse uitbraak begon in oktober vorig jaar op een biologische pluimveehouderij in Zeeland en werd voorafgegaan door berichten over een toename van dode wilde vogels.

Demissionair minister van Landbouw, Carola Schouten, nam vervolgens landelijke maatregelen om verspreiding van de ziekte te voorkomen en alle pluimvee moet nu binnen worden gehouden. Er zijn ook strenge beperkingen op de verplaatsing van vogels en hoe om te gaan met hun mest.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment