Documentaire over kinderen op afgelegen boerderij wint tv-prijs

Documentaire over kinderen op afgelegen boerderij wint tv-prijs

De documentaire serie De kinderen van Ruinerwold van Jessica Villerius is verkozen tot het beste televisieprogramma van 2021.

Het is voor het eerst dat de Gouden Televizier Ring, een prijs op basis van een publieksstemming, wordt uitgereikt aan een documentairemaker.

De documentaire vertelt het verhaal van de vier oudste kinderen in het gezin die door hun vader Gerrit Jan D in isolatie worden gehouden op een boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold.

Het gezin werd twee jaar geleden ontdekt toen een van de zonen zich naar een nabijgelegen bar waagde om hulp te vragen.

De politie arresteerde de vader voor het virtueel gevangen houden van zijn zes jongere kinderen en het seksueel misbruiken van twee van hen. Hij werd ongeschikt bevonden om terecht te staan ​​vanwege een beroerte die hij eerder had gehad. Van D woont nu bij zijn jongste zoon en vier van zijn zussen die kwam ter ondersteuning voor hem.

Documentairemaker Jessica Villerius ontmoette de kinderen in 2019 en filmde ze gedurende een periode van 18 maanden.

De serie is een intiem, waargebeurd misdaaddrama dat de hoofdrolspelers niet uitbuit, vertelde media-expert Dan Hasser-Forest aan de omroep ons. ‘Dit is op een respectvolle manier gedaan, met voldoende ruimte voor de kinderen om in hun eigen woorden te vertellen wat er met hen is gebeurd.’

Ook de oudere kinderen waren zelf aanwezig bij de prijsuitreiking. ‘Dat laat het publiek zien dat ze het goed doen. Kijkers houden van een happy end,’ zei Hassler-Forest.

Een van de kinderen, Edino, te zien in talkshow Op 1, zei dat deelname aan de documentaire als ‘een nieuw begin’ voelde. ‘Wat je ook hebt meegemaakt in je leven, je moet er open over zijn en je nooit schamen’, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat hij de afwezigheid van zijn andere broers en zussen betreurde. ‘Ik had graag gewild dat we hier alle negen waren. Maar iedereen maakt zijn eigen beslissing om in de publieke belangstelling te staan ​​of niet. De prijs is voor ons allemaal, denk ik.’

Documentaire van Vallerius verslaat kanshebbers soap Een huis vol en dramaseries mocro maffia om de prijs in ontvangst te nemen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment