‘Dit moet stoppen’, vertellen nabestaanden van schietpartij Peter R de Vries aan Telegraaf

‘Dit moet stoppen’, vertellen nabestaanden van schietpartij Peter R de Vries aan Telegraaf

Bloemen voor Peter R de Vries.

Nabestaanden van een van de twee mannen die zijn aangehouden voor het neerschieten van misdaadjournalist Peter R de Vries hebben vertelde de Telegraaf dat ze zijn overmand door schaamte over zijn betrokkenheid.

Delano G, 21, wordt verdacht van vijf keer schieten op De Vries nadat hij afgelopen dinsdag in een talkshow op televisie verscheen. Een 35-jarige Poolse staatsburger zou in de vluchtauto hebben gereden.

‘Niemand weet wat er is misgegaan, maar zijn ouders zijn geschokt en zo’n moorddadige aanslag is geen gewone misdaad’, zegt een familielid tegen de Telegraaf. De krant zei dat het werd benaderd door het familielid en hun identiteit heeft geverifieerd.

‘Dit moet stoppen. Het kan zo niet doorgaan’, zei een ander familielid tegen de krant. ‘Er worden levens verwoest, van onschuldige slachtoffers als Peter R de Vries en onze eigen familieleden. We willen ons gezin redden.’

‘Delano hield van dansen en rappen en is supergevoelig voor status en aandacht’, zegt het familielid. ‘Hij had veel contacten met de verkeerde mensen uit Nieuwegein, Vianen en Tiel. Ze zijn broedplaats voor de grote Mocro [Moroccan] gangsters. Deze jongens krijgen de vraag om een ​​zak drugs of contant geld in een schuurtje te zetten… en worden langzaamaan naar binnen gelokt.’

drugscriminaliteit

De Financiële krant zei in een analyse dat de aanslag op De Vries ‘opnieuw heeft laten zien hoe diep drugsgerelateerde criminaliteit is ingebed’ in Nederland.

Nederland is de ideale omgeving voor de internationale drugshandel

‘Geweld en miljarden euro’s ontwrichten een samenleving die niet bepaald onschuldig is als het gaat om het succes van de drugsmaffia’, aldus de krant.

Delano zou een neef zijn van Jaouad, of Joey W, die uit Tiel komt en momenteel 13 jaar in de gevangenis zit voor zijn rol in wat de Telegraph omschreef als een ‘moord op verzoek’-dienst.

Jaouad, of Joey W, zou in verband worden gebracht met Ridouan Taghi, een andere gangster die momenteel met 16 anderen terechtstaat voor een reeks moorden en andere misdaden. De Vries ondersteunde kroongetuige Nabil B in dat proces.

Toon geannuleerd

Ondertussen hebben politiebronnen vertelde de NRC de tv-talkshow van die zaterdag RTL Boulevard werd geannuleerd vanwege de angst dat de studio op het Leidseplein in Amsterdam zou worden aangevallen door een raketwerper of automatisch kanonvuur.

Maar noch de politie noch de gemeente Amsterdam kon bevestigen wat de ‘ernstige bedreigingen’ tegen de show, waardoor het weekend werd afgelast, eigenlijk waren. Peter R. de Vries is dinsdag neergeschoten nadat hij op het programma stond.

Er zijn de afgelopen jaren nog twee andere opvallende aanvallen op de media geweest. In 2018 werden de kantoren van het tijdschrift Panorama beschoten door leden van de motorbende Caloh Wagoh met behulp van een anti-tank wapen.

En in 2020 kregen twee mannen tot 10 jaar cel voor een aanslag op de kantoren van de Telegraaf in juni 2018. De mannen reden een Volkswagen Caddy busje in de gevel van het gebouw aan de Amsterdamse Basisweg en staken het in brand. omvangrijke schade.

Rechters noemden het incident ‘een tegenoffensief van de georganiseerde misdaad gericht op de Telegraaf’ en ‘een aanslag op de persvrijheid’, hoewel het precieze motief destijds niet vaststond.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment