Directeur mode-instituut stapt op omdat hij geen veilig klimaat heeft gecreëerd

Directeur mode-instituut stapt op omdat hij geen veilig klimaat heeft gecreëerd

Dirk Reynders is teruggetreden als directeur van het Amsterdamse mode-instituut AMFI omdat hij het gevoel had niet in staat te zijn een cultuuromslag te bewerkstelligen op de geplaagde school, zegt hij in een e-mail aan zijn collega’s die is gezien door omroep NOS.

Het instituut was het onderwerp van een kritische verslag doen van vorig jaar de organisatie omschreven als ‘maatschappelijk onveilig tot extreem onveilig’.

Studenten hadden eerder eiste het ontslag van Reynders voor het negeren van signalen van misbruik op het instituut, zoals de gebruikelijke vernedering van studenten door docenten, en opmerkingen met seksuele en raciale ondertoon. Veel studenten beschreven een klimaat van angst waardoor ze zich niet konden uitspreken.

Reynders zei dat hij ‘niet de juiste persoon was om een ​​transitie te bewerkstelligen. ‘Ik ben meer gefocust op onderwijs, onderzoek en mode’, zei hij, toegevend dat hij niet genoeg had gedaan om de nodige veranderingen door te voeren.

De Amfi-zaak kwam als de laatste in een reeks van MeToo-gerelateerde schandalen en ontslagnemingen in het hoger onderwijs in Nederland.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment