Dierenrechtenorganisaties woedend als Buba de olifant wordt verkocht aan Hongaars circus

Dierenrechtenorganisaties woedend als Buba de olifant wordt verkocht aan Hongaars circus

Dierenrechtenorganisaties beschuldigen voormalig minister van Landbouw Carola Schouten van het schenden van het Nederlandse verbod op de handel in wilde dieren voor circussen door de verkoop van een olifant aan Hongarije te bestraffen.

Het geschil gaat over Buba, de laatste circusolifant in Nederland, die eigendom was van de circusfamilie Freiwald en met pensioen ging door het verbod op het uitvoeren van wilde dieren in 2015.

in 2020, Parlementsleden stemden om de 45-jarige olifant te laten blijven met de circusfamilie nadat de Freiwalds een voorstel hadden afgewezen om het dier te verplaatsen naar Elephant Haven, een opvangcentrum voor gepensioneerde olifanten in Frankrijk, omdat het hier gelukkiger zou zijn.

De Freiwalds beweerden echter dat ze het zich niet langer konden veroorloven om voor het dier te zorgen verkocht Buba aan het Kimba Elefant park in Hongarije, de Telegraaf meldde vorige maand. Het park, eigendom van de Caselly-circusfamilie, is deels dierentuin en deels circus.

De antwoorden op parlementaire vragen van dierenrechtenpartij PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg ‘bevestigen alleen wat we al wisten’, zeggen dierenrechtenorganisaties Bite Back en Animal Rights NL in een verklaring.

‘Na al het schijnheilige gezeur over het toestaan ​​van Buba om bij haar circusfamilie in Nederland te blijven… is Buba gegeseld naar een park in Hongarije waar ze gedwongen zal worden om weer kunstjes op te voeren’, aldus de organisaties.

De huidige minister van Landbouw, Henk Staghouwer, kon niet bevestigen of Buba was verkocht en zo ja, voor hoeveel, maar gaf toe dat de nodige papieren waren verstrekt om de olifant naar Hongarije te laten reizen.

Trucs

Hij zei ook dat volgens zijn informatie de olifanten in het park ‘worden getraind in aanwezigheid van bezoekers en trucjes uitvoeren met hun verzorgers’.

Slaghouwer betreurde het dat de optie om de olifant mee te nemen naar de retraite in Frankrijk was geweigerd.

‘Het doel van het verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen van 2015 was altijd om de dieren te rehabiliteren in een omgeving met deskundig personeel. Het zou niet in het belang van Buba zijn om opnieuw voor publiek op te treden’, aldus Staghouwer.

De dierenrechtenorganisaties zeiden dat Buba het slachtoffer was geworden van ‘populistisch sentiment en politieke onbekwaamheid’ en hebben gezegd dat ze juridische stappen overwegen.

Nederland bevond zich in een vergelijkbare situatie met Morgan de orkadie werd verkocht aan een pretpark op Tenerife waar ze is gefokt en gedwongen om trucs uit te voeren, ondanks de officiële overeenkomst.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment