Dierenrechtenorganisatie mag niet zeggen dat zuivel ernstig dierenleed veroorzaakt

Dierenrechtenorganisatie mag niet zeggen dat zuivel ernstig dierenleed veroorzaakt

Dierenrechtenorganisatie Dier & Recht moet posters verwijderen waarop staat dat het scheiden van een kalf van de moeder bij de geboorte ernstig dierenleed is, een rechtbank in Amsterdam deze week besloten.

De rechtbank zei dat de campagne ‘Stoppen met zuivel’, waarop posters van zuivelproducten te zien zijn met een gezondheidswaarschuwing die vergelijkbaar is met die op sigaretten, boeren in een negatief daglicht zet en een eerdere uitspraak van een lagere rechtbank bevestigt.

De dierenrechtenorganisatie werd door boerenorganisatie voor de rechter gedaagd Agratie.

Dier & Recht zegt dat de kalveren wekenlang geïsoleerd zijn na de scheiding, wat leidt tot angst, stress en ziektes, vaak met de dood tot gevolg.

De rechtbank gaf toe dat de kalveren meer gezondheidsproblemen hebben, maar zei dat Dier & Recht onvoldoende had aangetoond dat de praktijk van scheiding bij de geboorte de oorzaak is.

‘Dit vonnis is ronduit bizar’, zei Dier & Recht in een… stelling. ‘De zuivelindustrie is vrij om te zeggen ‘melk is goed voor iedereen’, terwijl meer dan de helft van de wereldbevolking lactose-intolerant is. Maar als we zeggen dat kalveren lijden omdat ze zonder moeder moeten opgroeien, gaan we te ver.’

De organisatie noemde het vonnis ook ‘verontrustend omdat de belangen van de industrie prevaleren boven de vrijheid van meningsuiting’.

Agractie heeft nog niet gereageerd op de uitspraak van de rechtbank, maar zei eerder dat ‘veilige en eerlijke zuivel essentieel is voor het welzijn van miljoenen baby’s en kinderen’.

Dier & Recht zegt verdere juridische stappen te overwegen en zet de campagne voort met aangepaste posters op bushokjes in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment