Derde dosis beschikbaar voor mensen die Janssen-vaccin hebben gekregen

Derde dosis beschikbaar voor mensen die Janssen-vaccin hebben gekregen

Mensen die het Janssen-coronavirusvaccin hebben gekregen, kunnen vanaf woensdag een derde prik boeken als ze die nodig hebben om naar andere Europese landen te reizen, heeft het ministerie van Volksgezondheid bevestigd.

Het single-shot Janssen-vaccin heeft voor sommige reizigers problemen veroorzaakt, omdat landen als Duitsland vereisen dat mensen drie doses hebben voordat ze in aanmerking komen voor een toegangspas voor het coronavirus.

De overheid zei in een persbericht dat het toepassen van verschillende regels in EU-lidstaten in strijd is met het principe van vrij verkeer, maar dat er een oplossing moet worden gevonden om Nederlandse burgers in staat te stellen te reizen naar en toegang te krijgen tot diensten in andere landen.

‘De gezondheidsraad’ [Gezondheidsraad] zegt dat een extra prik na een booster voor de meeste mensen niet nodig is, maar heeft er ook geen bezwaar tegen’, aldus het ministerie.

‘Daarom heeft het kabinet besloten dat mensen die met Janssen zijn ingeënt en een booster hebben gehad, een extra dosis kunnen krijgen als ze die willen.’

De regering heeft ook ingestemd om het Novovax-vaccin beschikbaar te stellen voor mensen die terughoudend zijn met het hebben van mRNA- of vectorvaccins, waaronder Pfizer, Moderna en Janssen.

Novovax werd afgelopen december het eerste op eiwitten gebaseerde vaccin dat door het Europees Geneesmiddelenbureau werd goedgekeurd.

Mensen die Novovax aanvragen, zullen eerst een verklaring van geïnformeerde toestemming moeten ondertekenen om aan te geven dat ze de alternatieven hebben overwogen. Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat mRNA-vaccins de voorkeursoptie blijven.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment