Den Haag, Utrecht sluit particuliere beleggers uit van verkoop onroerend goed

Den Haag, Utrecht sluit particuliere beleggers uit van verkoop onroerend goed

Den Haag en Utrecht zijn van plan om als nieuwe wetgeving in januari ingaat, te voorkomen dat particuliere beleggers vastgoed opkopen om te verhuren tegen hoge prijzen, zo meldt website Nu.nl woensdag.

Amsterdam heeft al gezegd dat het van plan is om stop verhuurders met het kopen van onroerend goed kost minder dan € 512.000 en verandert het in huurwoningen, in een poging om de kansen van nieuwe kopers te vergroten.

In plaats daarvan zullen kopers zich moeten verplichten om minimaal vier jaar in het pand te wonen, maar zullen het voor een periode aan naaste familie of in het buitenland kunnen verhuren.

Nu hebben Den Haag en Utrecht aangegeven ook te profiteren van de nieuwe wet. Rotterdam beslist volgende week wat er gaat gebeuren, aldus Nu.nl.

Het Kadaster liet eind vorige maand weten dat particuliere investeerders bijna 18% van de woningen in de grote steden in handen hebben.

Zowel Utrecht als Den Haag zijn van plan de maatregel stadsbreed in te voeren, maar hebben nog geen besluit genomen over de prijslimiet.

Utrecht, Rotterdam en Amsterdam hebben mensen al verboden om nieuwbouwwoningen te kopen met als doel deze te verhuren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment