Deltavariant zet niet-gevaccineerde zwangere vrouwen vaker op IC

Deltavariant zet niet-gevaccineerde zwangere vrouwen vaker op IC

Niet-gevaccineerde zwangere vrouwen en nieuwe moeders belanden vaker op de intensive care als gevolg van een Delta-coronavirusinfectie, hebben nieuwe cijfers bevestigd.

NethOSS, die registreert ernstige aandoeningen tijdens de zwangerschap en de eerste 42 dagen na de geboorte van het kind, bleek dat sinds de Delta-variant in juni het dominante virus werd, twee keer zoveel zwangere vrouwen intensieve zorg nodig hadden.

Sinds 15 juli zijn 80 zwangere vrouwen en nieuwe moeders opgenomen in het ziekenhuis met de Delta-variant van Covid-19, van wie 28% (22) op de IC belandde, blijkt uit de cijfers.

Slechts 16% van de 129 zwangere vrouwen en nieuwe moeders die tussen april en mei ziek werden van de Alpha-variant, had intensieve zorg nodig.

Ook het Erasmus academisch ziekenhuis in Rotterdam meldde een toename van het aantal gevallen. De helft van de zwangere vrouwen die sinds het begin van de pandemie op de intensive care zijn opgenomen, kwam in de afgelopen vier maanden binnen, vertelde gynaecoloog Hans Duvekot trouw.

Brits onderzoek onder 3.300 zwangere vrouwen heeft aangetoond dat de Delta-mutatie van het virus schadelijker is. ‘Het lijkt alsof het virus muteert ten nadele van zwangere vrouwen. Gelukkig hebben we een methode om ze zuurstof te geven, maar soms zijn de vrouwen zo slecht dat de bevalling moet worden versneld, met alle gezondheidsproblemen van te vroeg geboren kinderen, zei Duvekot.’ Twee vrouwen in het Erasmusziekenhuis verloren hun baby.

Vrijwel alle zwangere vrouwen die in Nederland met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, zijn niet gevaccineerd en velen hebben een niet-westerse allochtone achtergrond. Deze groep is terughoudend om zich te laten vaccineren, zo blijkt uit eerder onderzoek, en ook veel vrouwen maken zich zorgen over het effect van het vaccin op hun ongeboren kind.

‘Het vaccin leidt niet tot andere of ernstigere bijwerkingen bij zwangere vrouwen’, benadrukt Bloemenkamp. ‘Het vaccin kan niet door de placenta heen. Alleen de geproduceerde antistoffen komen bij de baby.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment