De winter is terug: donderdag komt er sneeuw en ijzel in Nederland

De winter is terug: donderdag komt er sneeuw en ijzel in Nederland

Volgens weersvoorspellers zal donderdag en vrijdagochtend natte sneeuw en ijzel in Nederland komen, als een koufront vanuit België overtrekt.

De sneeuw zal waarschijnlijk niet lang blijven liggen omdat de temperaturen niet laag genoeg zijn en de grond al flink is opgewarmd. Niettemin, de KNMI zegt dat er een ‘redelijke’ kans is dat het een weerswaarschuwing geeft over gladheid op de wegen en de harde wind.

Hoewel de late sneeuw door weersvoorspellers als ‘relatief uniek’ is beschreven, heeft het in de afgelopen 70 jaar minstens zeven keer gesneeuwd na 25 maart en in april 2008 had Nederland eigenlijk een witte Pasen.

Vrijdag ligt de dagtemperatuur tussen de 5 Celsius en 8 Celsius, maar door de krachtige noordoostenwind voelt het fris aan en in het weekend kan het ‘s nachts gaan vriezen.

Maandag en dinsdag is het bewolkt met een grote kans op regen, maar ook enkele zonnige perioden zijn mogelijk.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment