De Vries schiet verdachten voor de rechter; familie zegt dat zijn toestand onveranderd is

De Vries schiet verdachten voor de rechter; familie zegt dat zijn toestand onveranderd is

Een Nederlandse rechtszaal. Foto: Odi Busman

De twee mannen die zijn gearresteerd in verband met het neerschieten van televisiecriminaliteitsjournalist Peter R. de Vries, verschijnen vrijdagochtend voor de rechtbank in Amsterdam voor een voorlopige hoorzitting.

De Poolse Kamil E en Rotterdammer Delano G zijn dinsdagavond kort na de schietpartij aangehouden in een auto die de snelweg A4 verliet. G, die 21 is en al een lange staat van dienst heeft, wordt door de politie als de schutter beschouwd.

Het motief voor de schietpartij is nog niet vastgesteld, maar bronnen dicht bij het onderzoek hebben de Telegraaf en omroep NOS laten weten dat er mogelijk een verband is met de lopende Marengo gangland proces.

De broer van de kroongetuige in die zaak en zijn advocaat zijn al doodgeschoten en De Vries trad op als vertegenwoordiger van de getuige.

De familie van De Vries liet donderdagavond weten dat zijn toestand ongewijzigd blijft en dat het nog enkele dagen zal duren voordat er meer duidelijkheid is.

De Vries werd vijf keer geraakt en kreeg een klap op het hoofd. Hij zou dinsdagavond vechten voor zijn leven.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment