De verwoesting in Oekraïne is verschrikkelijk om te zien, zegt minister van Buitenlandse Zaken

De verwoesting in Oekraïne is verschrikkelijk om te zien, zegt minister van Buitenlandse Zaken

Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra heeft de Nederlandse ambassade in Kiev officieel heropend en gesproken over de verwoesting die hij heeft gezien tijdens zijn korte bezoek aan Oekraïne.

Bij aankomst bracht Hoekstra een bezoek aan Irpin, een stad buiten Kiev die zwaar werd gebombardeerd door de Russen en grotendeels in puin ligt.

‘We hebben allemaal de beelden op televisie gezien… maar als je hier staat en ziet hoe verschrikkelijk de verwoesting is, en wat een impact het heeft gehad op de lokale bevolking… zijn huizen, scholen, ziekenhuizen totaal verwoest’, zei Hoekstra.

De vernietiging, zei hij, benadrukte alleen de noodzaak om Oekraïne te blijven helpen, zolang als nodig is.

Jan Melissen, een expert in diplomatie die gelieerd is aan de universiteiten van Leiden en Antwerpen, vertelde: omroep NOS dat Hoekstra’s bezoek een belangrijke symbolische functie heeft.

‘Door naar Oekraïne te gaan, sturen westerse leiders een boodschap die in tegenspraak is met Poetin, die min of meer het bestaansrecht van het land heeft ontkend’, zei hij.

Het bezoek is het eerste van een Nederlandse minister aan Oekraïne en omvat een ontmoeting met president Volodymyr Zelenskyja later op de dag.

Minister-president Mark Rutte spreekt donderdag het Oekraïense parlement toe via een videoverbinding.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment