De verkoop van elektrische auto’s is dit jaar sterk gedaald, omdat de belasting op bedrijfsauto’s stijgt

Foto: DutchNews.nl

De verkoop van elektrische auto’s bijna gehalveerd in de eerste drie maanden van dit jaar, naar aanleiding van wijzigingen in de belastingregels voor bedrijfsauto’s, meldt autovereniging RAI tegen BNR radio.

In totaal werden 4.545 elektrische auto’s verkocht in de eerste drie maanden van het jaar, 48% minder dan in dezelfde periode in 2020.

Door de terugval komt het aandeel elektrische auto’s in het nationale wagenpark uit op slechts 5,6%, tegen 8,5% een jaar eerder.

In 2020 moesten automobilisten van de zaak over 8% van de waarde van goedkopere elektrische auto’s inkomstenbelasting betalen, maar dat is dit jaar opgelopen tot 12%. Voor bedrijfswagens met een waarde van meer dan € 40.000 bedraagt ​​de bijtelling 22%, evenveel als voor dieselvoertuigen.

In 2019, toen de verkoop van elektrische auto’s enorm steeg, bedroeg de belasting slechts 4%.

Vorig jaar werden er meer plug-in hybrides verkocht, die nu 9,5% van de automarkt uitmaken. Hybriden worden tegen hetzelfde tarief belast als dieselauto’s.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment