De meeste seksuele misdrijven duren te lang om te onderzoeken en te verwerken

De meeste seksuele misdrijven duren te lang om te onderzoeken en te verwerken

De politie en het openbaar ministerie slagen er niet in om nog meer gevallen van zedenmisdrijven te behandelen dan vroeger, ondanks € 15 miljoen aan extra financiering, volgens de actualiteitenprogramma van de televisie Nieuwsuur.

De politie heeft zich sinds 2014 als doel gesteld om 80% van alle seksgerelateerde klachten binnen zes maanden af ​​te handelen. In 2018 konden ze echter slechts 66% van de zaken afhandelen en in de eerste negen maanden van vorig jaar was dit weer gedaald tot 51%, aldus Nieuwsuur.

Het OM, dat hetzelfde doelwit heeft, doet het nog slechter. In 2018 slaagde het erin om slechts 36% van de seksuele misdrijven binnen zes maanden op te ruimen, en vorig jaar daalde dat cijfer tot 34%.

Een woordvoerster van het OM laat aan Nieuwsuur weten zeer ontevreden te zijn over de cijfers. ‘We kunnen het aantal zaken dat we binnenkrijgen niet aan met het aantal ambtenaren dat we hebben’, zei ze.

In totaal zijn 808 seksgerelateerde zaken nu ruim een ​​half jaar in behandeling.

‘In 2021 registreerden we ruim 900 extra zedenincidenten dan gemiddeld’, zegt een woordvoerder van de landelijke politie. ‘De aanpak van zedenzaken is complexer en arbeidsintensiever geworden, vooral omdat er meer digitale opsporingsmogelijkheden zijn.’

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment