De meeste Nederlandse Omicron-gevallen zijn terug te voeren op zuidelijk Afrika, maar zes hebben geen directe link

De meeste Nederlandse Omicron-gevallen zijn terug te voeren op zuidelijk Afrika, maar zes hebben geen directe link

Volksgezondheidsinstituut RIVM heeft laten weten dat tot nu toe 80 gevallen van het Omicron-virus zijn vastgesteld in Nederland, waaronder de 18 mensen op twee vluchten uit Zuid-Afrika eind november.

Van de 62 nieuwe gevallen waren 53 mensen die onlangs waren teruggekeerd uit zuidelijk Afrika en drie mensen die in contact waren geweest met andere Omicron-patiënten. Zes mensen hadden geen duidelijke band met zuidelijk Afrika, het RIVM zei.

In totaal zijn er in de 24 uur tot en met vrijdagochtend 17.562 nieuwe positieve coronavirus-tests gemeld bij het RIVM, het laagste aantal sinds 14 november. Wijzigingen in het testregime kunnen echter van invloed zijn geweest op het aantal officiële gevallen.

Mensen met milde symptomen wordt nu verteld om eerst een zelftest te doen en zich alleen te melden bij de regionale gezondheidsraad testcentra als die test positief is. Het is nog niet duidelijk of iedereen die een positieve zelftest heeft de nieuwe richtlijnen volgt en om een ​​bevestigingscheck vraagt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment