De meeste Long Covid-patiënten hadden slechts milde symptomen tijdens de acute fase

De meeste Long Covid-patiënten hadden slechts milde symptomen tijdens de acute fase

De meeste Nederlanders met Long Covid hadden in de acute fase van de infectie slechts milde klachten, blijkt uit vroeg onderzoek van het RIVM.

Slechts 5% van de 1.741 deelnemers aan het Long Covid-onderzoek van het RIVM was tijdens de infectie in het ziekenhuis opgenomen, blijkt uit de eerste resultaten.

De symptomen die het vaakst werden gemeld bij de deelnemers waren vermoeidheid (90%), concentratieproblemen (74%) en kortademigheid (70%). Op het moment dat ze zich aanmeldden voor deelname aan het onderzoek, dat in mei van start ging, hadden ze gemiddeld zeven maanden last van de symptomen.

Bijna 90% van de mensen in de enquête met langdurige symptomen zei dat de impact op hun leven significant of zeer significant was. Een derde zei dat ze niet meer in staat waren om te werken en nog eens 46% zei dat ze niet meer zoveel konden werken als voorheen.

Eerder onderzoek

Eerder onderzoek van het RIVM ondersteunt de theorie dat Long Covid een flinke impact heeft. De gedragsonderzoekseenheid van het RIVM zei in haar meest recente enquête over de impact van coronavirus dat meer dan een derde (37%) van de deelnemers die de ziekte hadden gehad, zei meer dan drie maanden na de infectie nog steeds symptomen te hebben.

Deze langdurige symptomen kwamen het meest voor bij mensen van 40-69 jaar, waar ze 40% hadden, maar werden ook ervaren door meer dan een kwart (27%) van de jongeren onder de 24 jaar.

Het RIVM zoekt nog looking deelnemers om mee te doen aan het onderzoek zowel bij volwassenen als bij kinderen die recent een positieve coronatest hebben gehad.

Herkenning

Dinsdag riep een groep vertegenwoordigers van Long Covid-patiënten in Nederland de regering op om zowel de ziekte te erkennen als multidisciplinair onderzoek te starten.

Ze dienden ook een door 10.000 mensen ondertekende petitie in bij de gezondheidscommissie van het parlement waarin werd opgeroepen tot verdere actie.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment