De kosten voor kinderopvang zullen volgend jaar stijgen en gezinnen krijgen ook te maken met hogere rekeningen

De kosten voor kinderopvang zullen volgend jaar stijgen en gezinnen krijgen ook te maken met hogere rekeningen

De kosten van georganiseerde kinderopvang gaan volgend jaar fors omhoog. Sommige gezinnen krijgen te maken met verhogingen van enkele honderden euro’s, zo blijkt uit berekeningen van brancheorganisaties.

Kinderopvangorganisaties voorspellen dat hun kosten in 2022 tussen 2,3% en 2,9% zullen stijgen, maar de overheid betaalt slechts de eerste € 8,50 per uur – slechts 0,5% meer dan dit jaar.

Dat betekent dat ouders een hoger percentage in de kosten van de zorg voor hun kinderen zullen moeten betalen dan nu het geval is.

Volgens RTL, een gezin met een laag inkomen en twee kinderen die drie dagen per week naar de kinderopvang gaan, wordt geconfronteerd met het betalen van bijna € 350 per jaar meer, als hun kinderopvangbedrijf vergoedingen oplegt van € 8,40 per uur tot € 8,60 – wat boven het maximum van de overheid is.

Hogere lonen voor personeel zijn de belangrijkste reden voor de stijging van de kosten. Terwijl kinderopvanggroepen zeggen dat ze zullen proberen zoveel mogelijk van de stijging op te vangen, zullen ouders waarschijnlijk te maken krijgen met hogere vergoedingen.

Kinderopvangorganisaties dringen er bij de overheid op aan om een ​​meer realistische verhoging van 3,5% vast te stellen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment