De Jonge signaleert nieuwe maatregelen coronavirus, patiëntenaantallen stijgen ‘te snel’

De Jonge signaleert nieuwe maatregelen coronavirus, patiëntenaantallen stijgen ‘te snel’

Het kabinet beslist volgende week welke maatregelen er worden genomen om de snelle stijging van het aantal coronapatiënten in de afgelopen week in te dammen.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei tegen de NOS dat de aantallen ‘sneller en sneller stegen dan we hadden verwacht’, maar zei dat de vooruitzichten bemoeilijkt werden door het feit dat de meerderheid van de mensen in het ziekenhuis niet gevaccineerd is.

‘Het is alleen niet zo eenvoudig als teruggaan naar de maatregelen die voorheen werkten, omdat uit onze analyse blijkt dat vooral niet-gevaccineerde mensen het grootste risico lopen om besmet te raken en anderen te besmetten’, zegt hij.

Het kabinet zou op 5 november de volgende fase van de pandemieregels aankondigen, maar ministers zijn onder druk komen te staan ​​van medische professionals om eerder te handelen.

Sinds 25 september, toen de social distancing-regel werd afgeschaft en de Corona Check-pas voor binnenlocaties werd ingevoerd, is het gemiddelde aantal besmettingen per dag verdrievoudigd tot bijna 5.000.

Op zondag steeg het aantal patiënten in het ziekenhuis tot 748, meer dan de laatste piek van half augustus en 35% meer dan een week geleden.

Sommige ziekenhuizen zijn begonnen met het overbrengen van coronaviruspatiënten naar andere delen van het land te midden van waarschuwingen dat het zorgsysteem overbelast zal raken als de overheid niet snel ingrijpt. Zondag schortte het HagaZiekenhuis in Den Haag tijdelijk de opnames van patiënten op en stuurde ambulances naar andere ziekenhuizen in de regio.

Diederik Gommers, voorzitter van de intensive care-vereniging NVIC, zei dat het aantal patiënten op de intensive care al het verwachte niveau voor januari had bereikt.

‘We weten waar veel van de niet-gevaccineerde mensen wonen en waar de uitbraken zijn’, zei hij. ‘Dat maakt het heel moeilijk om te zeggen dat we het hele land weer moeten sluiten.’

De Jonge: ‘We willen voorkomen dat ziekenhuizen patiënten aan de deur moeten selecteren. Niemand wil dat. Dat betekent dat we bereid moeten zijn om maatregelen te nemen.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment