De diepste snee: theaters open als kappers in coronaprotest

De diepste snee: theaters open als kappers in coronaprotest

Bijna honderd theaters, musea en galerieën in heel Nederland – waaronder het Van Gogh Museum en het Concertgebouw – gaan woensdag ongeoorloofd open door tijdelijke sportscholen, nagelsalons en kappers.

Acteur Diekerik Ebbinge en cabaretier Sanne Wallis de Vries organiseerden de massale actie na premier Mark Rutte vertelde een persconferentie vorige week dat bars die kort open gingen uit protest tegen coronavirusbeperkingen, kunnen worden beschouwd als het uitoefenen van hun ‘demonstratierecht’.

De laatste ronde van coronavirusbeperkingen zijn bekritiseerd als ‘inconsistent’ sinds de regering geopende winkels, prostituees, kappers en massagesalons – maar geen bars, restaurants of de culturele sector.

Musea, concertzalen en galerijen zoals het Concertgebouw in Amsterdam protesteren tegen het feit dat culturele instellingen strikt toezicht houden op de afstand en het coronavirus om superverspreidende infecties te voorkomen, en beweren dat ze net zo belangrijk zijn voor de geestelijke gezondheid als sport voor de lichamelijke gezondheid.

‘Ongelijk’

De Concertgebouw, een van de meest prestigieuze organisaties die zich bij het protest heeft aangesloten, geeft 50 toeschouwers de kans om te luisteren naar een repetitie van Charles Ives’ Tweede symfonie, geregisseerd door Susanna Mälkki Symfonie, op vertoon van een QR-code.

Zij protesteert tegen wat zij ziet als ‘ongelijke behandeling van de culturele sector sinds het begin van de coronapandemie in Nederland’.

Chief executive Dominik Winterling riep de Nederlandse regering op om culturele instellingen te heroverwegen en te heropenen, met een gepaste waarschuwing: ‘Ons doel is om het leven van het publiek te verrijken met de kracht van symfonische muziek, vooral in deze moeilijke tijden waarin iedereen inspiratie nodig heeft, ‘ zei hij in een verklaring. ‘We hebben tijdens de pandemie bewezen dat we altijd een veilig concertbezoek kunnen garanderen en dat concertzalen met toegewezen zitplaatsen geen bron van infectie zijn.’

Vijf minuten

Bij de De kleine komedie theater in Amsterdam, waar Ebbinge eerst besloot kappers op het toneel te zetten en de zaal om te toveren tot ‘wachtkamer’ met stripacts, tickets waren dinsdag binnen vijf minuten uitverkocht. ‘Ik ben begonnen met de Kleine Komedie, en met hulp van [comedian] Sanne Wallis de Vries, het is echt uit de hand gelopen’, zegt Ebbinge tegen de Nederlandse tv-show Op 1.

‘Er doen wat musea mee, dus op woensdag kun je in musea allerlei sporten doen, hoe leuk is dat? Er komen kappers op het podium en artiesten en muzikanten kunnen weer de theaters in.’

Ondertussen is de Van Goghmuseum biedt knipbeurten en manicures, waaronder door Van Gogh geïnspireerde nail art voor €30. Geïnspireerd door een brief van Vincent van Gogh waarin stond ‘hoop op betere tijden moet niet alleen een gevoel zijn, maar iets doen in het heden’, lanceerde het museum een ​​’leuk’ protest. Bewoners met een boeking – plus gezichtsmasker en bewijs van herstel of vaccinatie van het coronavirus – kunnen ook kiezen voor een baard knippen voor € 19, trimmen voor € 33 of eenvoudige manicure voor € 25, natuurlijk omringd door de kunst.

Bootcamps

In het hele land transformeren meer dan 60 theaters zich in Kapsalon Theater kapperstheaters, terwijl meer dan 20 musea tijdelijk worden Museumgym, het geven van ‘mental booster’-sessies, pilates, yoga, mindfulness-sessies en bootcamps uit de jaren 80.

DutchNews.nl begrijpt dat sekswerk door geen van de instellingen wordt aangeboden, hoewel sommigen hun normale diensten blijkbaar adverteren als ‘arts boosters’ of ‘gym for your mind’.

Vorige week, meerdere lokale burgemeesters zeiden: dat ze niet zouden ingrijpen om sluiting af te dwingen in het geval van opening van bars uit protest, hoewel de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zei dat ze zou QR-codecontroles afdwingen in alle open cafés en restaurants.

Meld u aan bij uw lokale kapperszaak theater of museum gym hier

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment