De chef van de veiligheidsraad wil dat de wetgeving werknemers dwingt om de vaccinatiestatus bekend te maken

De chef van de veiligheidsraad wil dat de wetgeving werknemers dwingt om de vaccinatiestatus bekend te maken

De voorzitter van de nationale veiligheidsraad heeft gezegd dat de wetgeving die werkgevers toestaat om werknemers te vragen of ze zijn ingeënt, ‘vandaag in plaats van morgen’ moet worden aangenomen.

In een interview met actualiteitenprogramma Buitenhof zei Hubert Bruls dat het toenemende aantal gevallen van coronavirus en ziekenhuisopnames ook strengere maatregelen rechtvaardigen, zoals een terugkeer naar de 1,5 meter social distancing-regel.

Mensen die het vaccin principieel weigeren, verdienen ‘respect’, zei Bruls. Maar hij vervolgde: ‘principes zijn alleen iets waard als je er iets voor moet opofferen en als ze zinvol zijn. Op dit moment vind ik de volksgezondheid zwaarder wegen dan de individuele mening.’

Het is momenteel illegaal voor werkgevers om werknemers te vragen naar hun vaccinatiestatus, hoewel een werkgever in sommige gevallen en in onderling overleg een personeelslid kan vragen om thuis te werken of een masker te dragen.

Vakbonden zijn geen voorstander van een dergelijke stap en Kitty Jong, plaatsvervangend voorzitter van vakbond FNV, reageerde boos op de opmerking van Brul. Het was ‘ongelooflijk vervelend voor iemand die niet bevoegd is om over werkvloerzaken te praten om hierover een mening te ventileren. Hij heeft geen mandaat’, zei ze tegen de omroep ONS.

Het registreren van dergelijke informatie zal inbreuk maken op de privacyrechten van werknemers, en zij zullen met consequenties worden geconfronteerd, zei Jong. ‘We horen verhalen over zorgverleners die onbetaald naar huis worden gestuurd. Dit baart mij zorgen,’ zei ze.

Werkgevers

Werkgeversorganisaties MKB en VNO-NCW hadden eerder opgeroepen om te weten of hun werknemers zijn getest, Corona hebben gehad of zijn ingeënt. Deze informatie zou hen in staat stellen om een ​​veiligere werkplek te bieden.

EEN enquête van de werkgevers bleek dat de meesten voorstander zouden zijn van het verplichten van werknemers om deze informatie met hun werkgever te delen.

Een woordvoerder van werkgeversorganisatie VNO-NCW zegt de oproep nog steeds te steunen, met name voor mensen die werken op plaatsen waar klanten om dezelfde informatie worden gevraagd, zoals bars en restaurants en bioscopen. Werkgevers moeten de coronacheck-app voor personeel kunnen gebruiken, vindt hij.

Een aantal bedrijven heeft manieren gevonden om het huidige verbod op het vragen van werknemers naar hun vaccinatiestatus te omzeilen. Autobedrijf Leaseplan vraagt ​​sinds augustus alleen gevaccineerd personeel om op het werk te verschijnen, terwijl accountantskantoor Deloitte willekeurige QR-codecontroles uitvoert.

Het ministerie van Sociale Zaken heeft al gezegd dat het geen stappen kan ondernemen tegen overtredende bedrijven omdat de situatie geen precedent in de wet.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment