De Boer onder vuur na Nederland vervroegd uitchecken vanaf EK 2020

De Boer onder vuur na Nederland vervroegd uitchecken vanaf EK 2020

Nu niet kijken: Frank de Boer (links) nadat het doek valt over Oranje’s campagne. Foto: AFP/Darko Bandic

Frank de Boer heeft gezegd dat hij de komende weken zal beslissen of hij doorgaat als bondscoach na het dramatische vertrek van Nederland van Euro 2020.

Nederlandse media waren woest in hun oordeel over De Boer nadat zijn ploeg in de tweede helft uit elkaar viel tegen Tsjechië, dat met 2-0 won. Verdediger Matthijs de Ligt werd in de 55e minuut van het veld gestuurd omdat hij de bal op de rand van het strafschopgebied speelde.

‘Daar hoef ik nu geen antwoord op te geven’ De Boer zei op de persconferentie na afloop van de wedstrijd toen hem werd gevraagd of hij wilde blijven. ‘Ik ga er eerst rustig over nadenken, maar op dit moment zit ik nog vol emotie. Dit is niet het moment om beslissingen te nemen.’

‘Dit is een regelrechte mislukking voor dit team, met de kwaliteit die we in deze spelersgroep hebben’ De hoofdsportschrijver van de Telegraaf, Valentijn Driessen, zei: na het debacle in Boedapest.

‘Frank de Boer heeft gezegd dat hij zijn positie zal overwegen en hij moet deze enorme teleurstelling laten bezinken, maar er is niet veel om in te bezinken. Het moet het einde van de weg zijn.’

De Boer zei niet hoeveel tijd hij nodig had, maar hij zal naar verwachting zijn beslissing nemen voordat Nederland op 1 september de WK-kwalificatiecampagne hervat met een reis naar Noorwegen.

‘Enorme kater’

AD beschreef de wedstrijd als een ‘enorme kater na het Oranje straatfeest’. Voetbalschrijver Sjoerd Mossou schreef:: ‘Tegen een team zonder internationale sterren ging Oranje helemaal kapot.

‘Na de rode kaart waren ze totaal overklast, maar ook voor rust was het Nederlands elftal niet op peil.’

In de Volkskrant zei Willem Vissers dat de ploeg van De Boer ‘de identiteit van een uniek voetbalvolk verkwanseld’ heeft. ‘De indruk van ingrijpende aanvallen, overheersing, vleugelspeling, ingewikkelde opbouw. Al deze juweeltjes werden ingeruild voor stodgy hit-and-hope voetbal,’ Hij schreef.

NOS-analisten Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk waren vernietigend over de beslissing om Quincy Promes voor Donyell Malen . binnen te halen naar aanleiding van het ontslag van De Ligt, kort nadat Malen de beste kans van het spel had gecreëerd voor Oranje.

‘Advocaat verhuizing’

‘Hij brengt hem aan en trekt onze gevaarlijkste man uit’, zei Van der Vaart. ‘En niemand op de bank zegt dat je dat niet moet doen.’ Van Hooijdonk zei: ‘Je zou het een Advocaat-zet kunnen noemen’, verwijzend naar Dick Advocaat’s beruchte wissel van Arjen Robben in een EK-wedstrijd van 2004 tegen dezelfde tegenstanders.

Buitenlandse media waren net zo verbijsterd over het uiteenvallen van het Nederlands elftal na een sterke groepsfase. ‘De wangen van Oranje werden rood van schaamte’, ssteun de Belgische Sporza. ‘De weg naar de finale lag voor hen open, maar ze vielen bij de eerste horde.

‘Ondanks hun aanvallende verve, vooral in de eerste helft, kwam Nederland geen enkel schot tussen de palen tegen.’

‘Er is iets voor nodig om deze fase van een toernooi te bereiken en dan zo’n kraam in de lucht te produceren,’ schreef de Guardian’s Barney Ronay. ‘Maar tussen de 54e en 68e minuut ontrafelde Nederland gewoon in Boedapest, toen een uitgebalanceerd doelpuntloos spel veranderde in een wereld van struikelen, flappen en paniek.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment