Darkstore moet sluiten nadat rechtbank Amsterdam raadsplan steunt

Darkstore moet sluiten nadat rechtbank Amsterdam raadsplan steunt

Een zogenaamde ‘dark store’ in Amsterdam is bevolen te sluiten nadat de eigenaren er niet in slaagden een rechtbank te overtuigen om de gemeenteraad nietig te verklaren.

De Zapp-winkel in de Fagelstraat was een van de 31 kleine distributiepunten die in de hoofdstad waren opgezet om snelle bestellingen af ​​te handelen, met leveringen gegarandeerd in minder dan 20 minuten.

Het stadsbestuur heeft de verspreiding van de winkels bestreden, met het argument dat ze woonwijken verstoren met hun 24-uurs operaties, constant verkeer en verduisterde ramen, en probeerde hun aantal te beperken in haar stedenbouwkundig plan.

Het beval Zapp de winkel te sluiten omdat het was gehuisvest in een gebouw dat bestemd was voor residentieel gebruik of een post- en telecommunicatiebedrijf. Zapp vocht het besluit aan en voerde aan dat zijn activiteiten deel uitmaakten van een online bezorgketen.

Maar de rechtbank zei dat het feit dat het de klok rond actief was en klanten geen producten ter plaatse konden kopen of bestellen, betekende dat het moest worden aangemerkt als een opslag- en distributiecentrum. Het beval de winkel te sluiten op 28 april.

De winkel Fagelstraat, die vlakbij een basisschool ligt, is het onderwerp geweest van meer dan 80 klachten over onder meer parkeren en verkeersovertredingen.

Marieke van Doornick, wethouder ruimtelijke ordening en duurzaamheid, zei dat de uitspraak ‘grote steun’ gaf bij de plannen van de gemeente voor woonwijken.

‘Als stadsbestuur staan ​​we voor de bescherming van onze wijken’, zegt ze. ‘Deze uitspraak laat zien dat we met onze regelgeving de juiste keuze hebben gemaakt en dat ons ontwikkelplan voorop staat.’

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment