Daling in coronavirusgevallen vertraagt, minder dan 300 patiënten in ziekenhuis

Daling in coronavirusgevallen vertraagt, minder dan 300 patiënten in ziekenhuis

3,1% van alle coronatests was positief.

De daling van het aantal gevallen van coronavirus blijft vertragen, waarbij het zevendaagse gemiddelde cijfer de afgelopen drie dagen met 4,5% is gedaald.

Het RIVM meldde dinsdag nog eens 657 besmettingen, bijna exact hetzelfde aantal als een week geleden. 3,1% van alle testen was positief.

In de afgelopen zeven dagen is het cijfer met gemiddeld 21% per week gedaald tot 597, maar sinds het weekend is het gemiddelde aantal afgevlakt. In de week tot zondag werden gemiddeld 625 gevallen per dag geregistreerd bij het RIVM.

Het aantal Covid-19-patiënten in het ziekenhuis daalde met 13 naar 296, van wie er 128 op de intensive care worden behandeld. De laatste keer dat er minder dan 300 patiënten waren, was op 19 september.

De afgelopen week werden gemiddeld 13 patiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis, waaronder twee opnames op de intensive care. Voor de tweede dag op rij zijn er woensdag geen Covid-19-patiënten opgenomen op de IC.

Er werden geen verdere sterfgevallen gemeld. Het RIVM bevestigt de afgelopen twee weken gemiddeld twee sterfgevallen als gevolg van het coronavirus per dag, hoewel het werkelijke cijfer naar schatting ongeveer 40% hoger ligt.

Tot nu toe zijn 15,5 miljoen vaccindoses gegeven. 58% van de bevolking heeft nu minstens één dosis gekregen en 34,5% is volledig gevaccineerd, volgens schattingen van CovidAnalyticsNL.

Bron: RIVM

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment